Zoektocht

25 jaar zoektraditie!

GA EENS OVER DE SCHREVE !

 

OP ZOEK … TOCHT in de        
 WEST- en FRANS-VLAAMSE HEUVELSTREEK

ONTDEK, BELEEF en GENIET van

deze toeristische autozoektochtvan
de Werkgroep Sea Scouts & Sea Guides Nieuwpoort.

HOE ? 

In deze grensoverschrijdende toeristische ontdekkingstocht verken je dit jaar een stukje Heuvelland en de regio rond Belle (Bailleul).

Na de start in Poperinge en na een omzwerving van zo’n 45 km langs beide zijden van de schreve, bereik je het einde in Kemmel.

Onderweg los je de 25 meerkeuzevragen op met gegevens die ter plaatse te zien zijn. Daarenboven is zowat 70% van het zoektochtboekje gevuld met informatie over wat onderweg is en/of ooit is geweest of gebeurd. Kortom, alle ingrediënten voor een leerzame, rustige, ontspannende en leuke tocht zijn aanwezig.

 

WANNEER ?

Iedereen mag deelnemen (wanneer, zolang en zoveel keer je maar wilt), voor zover dat gebeurt 

        van 28 maart t.e.m. 25 april 2018

Op zaterdag 28 april 2018 is er om 20.00u een finaleronde met aan­sluitend de prijsuitreiking in de Iselandzaal (boven de vismijn) te Nieuwpoort-Stad.

Iedereen die zijn deelnemingsformulier uiterlijk op 25 april 2018 indient, heeft zeker prijs.

 

DEELNEMEN

De zoektochtbundel is vanaf 28 maart 2018 voor € 9,00 te verkrijgen in:

 

Nieuwpoort:     

Dienst Toerisme          

Marktplein 7 (Stad)                                

Hendrikaplein 11 (Bad)

         Bloemen Cinderella Langestraat 96 (Stad)

Oostduinkerke:

De Teunisbloem/Natuurwinkel   Leopold II laan 42 (Dorp)

Heuvelland:

Dienst Toerisme   St. Laurentiusplein 1 Kemmel

Poperinge:

Dienst Toerisme   Grote Markt 1

 

 

 

 

 

TIPS VOOR BEGINNERS aan onze zoektocht:

 • Lees vooraf (af en toe ook tijdens je tocht) grondig het reglement in de zoektochtbundel. Die geeft duidelijkheid over een aantal zaken, zoals het gebruik van aanhalingstekens, het zoeken achter glas, het zoekareaal, enz. Niet alle zoektochtmakers hanteren immers dezelfde spelregels, dus je ervaring in een andere zoektocht is geen garantie op succes.

 • De antwoorden op onze vragen zijn steeds te vinden met gegevens die ter plaatse te vinden zijn. Alles is steeds zichtbaar met het (al dan niet bebrilde) blote oog, maar let toch op kleine details. Soms hangt de goede leesbaarheid van bepaalde gegevens wel af van de lichtinval.

   

 • Een voorkennis van de streek is niet vereist, integendeel want wij geven jullie in de zoektochtbrochure zoveel mogelijk informatie om de streek beter te leren kennen. Dat is trouwens onze voornaamste bedoeling en de zoektochtformule is enkel bedoeld om het iets leuker te maken. Iedereen heeft bij ons dan ook prijs.

 • Lees steeds grondig de vragen zelf en dat zijn de zinnen die eindigen op een vraagteken. De zinnen vòòr de eigenlijke vraag (al dan niet binnen het vraagkader) geven meestal wel een verduidelijking over het onderwerp, maar elk woord in de eigenlijke vraag kan van belang zijn om te weten wat je echt moet zoeken.

  Voorbeeld:

  Als we rond de kerk en het aangrenzende park wandelen, vinden we een bord met een aantal wandelcircuits. Wat is de gemiddelde afstand van de verschillende, uitgetekende wandelcircuits die daarop te vinden zijn? Voor het juiste antwoord mag je dus alleen de wandelcircuits meerekenen die op dat bord uitgetekend staan. 

 • Na elke vraagstelling geven wij doorgaans een klein beetje commentaar en in veel gevallen zit daar een tip in verborgen om de vraag succesvol op te lossen.